Απεικόνιση μαστού

Η σύγχρονη ολοκληρωμένη απεικόνιση του μαστού περιλαμβάνει την ψηφιακή μαστογραφία, την 3D τομοσύνθεση, το υπερηχογράφημα, την ελαστογραφία και την μαγνητική μαστογραφία.

Στο εργαστήριο μας με την χρήση υπερσύγχρονου εξοπλισμού πραγματοποιούνται οι παραπάνω εξετάσεις εκτός από την μαγνητική μαστογραφία, η οποία πραγματοποιείται στο διαγνωστικό κέντρο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

Η ψηφιακή μαστογραφία είναι η πλέον σύγχρονη εξέλιξη της καθιερωμένης μεθόδου της κλασσικής μαστογραφίας και αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας.

Η καινοτόμα μέθοδος της 3D τομοσύνθεσης εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε ολόκληρη την περιφέρεια της Ηπείρου μόνο στο ιατρείο μας.

Η ελαστογραφία γίνεται κατά τη διάρκεια της εξέτασης με υπέρηχους, ενός ευρήματος που θέλει διερεύνηση. Αποτελεί τη νέα τεχνική των υπερήχων η οποία εφαρμόζεται στις περιπτώσεις ελέγχου του μαστού, αλλά και του θυρεοειδούς και του ήπατος.

Η μαγνητική μαστογραφία αποτελεί ένα επιπλέον απεικονιστικό μέσο στην έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Πρέπει να χρησιμοποιείται με ιδιαίτερη προσοχή σύμφωνα με τις ενδείξεις, να συμπληρώνει τον λοιπό απεικονιστικό έλεγχο και φυσικά την κλινική εξέταση.